Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Η μεγάλη απόφαση

Οι φίλοι αναγνώστες του blog με συμβουλεύουν οι αναρτήσεις μου να είναι μικρότερες.
Τους κατανοώ απόλυτα αλλά όταν ξεκινώ με βομβαρδίζουν άπειρα "ερεθίσματα".
΄Οταν, για παράδειγμα, έγραφα την ανάρτηση με τίτλο "Στο μαντρί ...", αναλογιζόμουν μήπως έκρινα επιπόλαια τη λειτουργία των κομμάτων και τη συμπεριφορά των βουλευτών.
΄Ομως, θεωρώ, ότι η ενασχόληση με τα κοινά είναι απόλυτη επιλογή του ατόμου και εφόσον κάποιος την κάνει θα πρέπει να έχει επίγνωση του βάρους του λειτουργήματος που επωμίζεται.
Κι όταν τα πράγματα είναι "εύκολα" η θητεία κυλά άνετα μεταξύ ολομέλειας, επιτροπών, κοινωνικών εκδηλώσεων, κομματικών συνάξεων και σε πολλές περιπτώσεις επισκέψεων στους τόπους εκλογής.
Αλλά έρχονται και οι στιγμές των "ΜΕΓΑΛΩΝ" αποφάσεων και τότε θα πρέπει με το χέρι στην καρδιά και το μυαλό χορτάτο από γνώση και επίγνωση να κάνεις τη σωστή επιλογή.

Ο βουλευτής του ΟΧΙ αλλά και του ΝΑΙ ή του ΠΑΡΩΝ, φοβάμαι, ότι ήλθε η στιγμή  να αποφασίσει με ποιους θα πάει και ποιους θ' αφήσει....

Η δοκιμασία που περνάει η πλειοψηφία του λαού πρέπει να γίνει αφετηρία για ένα νέο ξεκίνημα, πιθανόν από νέα αφετηρία και σίγουρα προς καλύτερο προορισμό.

Δεν νομίζω ότι έχουν μείνει πολλά περιθώρια για δημιουργία μίας όπερας με τα ίδια σκηνικά γιατί δεν θα είναι παρά μια  ... όπερα μπούφα*.

΄Ηλθε λοιπόν, παλιοί μου φίλοι, η στιγμή, για όλους μας, να αποφασίσουμε με ποιους θα πάμε και ποιους θ' αφήσουμε.
25.02.2012

(Οι παλιοί μας φίλοι / ΦΟΡΤΗΓΟ 1966 / Στίχοι - Μουσική: Διονύσης Σαββόπουλος)
όπερα Μπούφα είναι κωμική όπερα. Γεννήθηκε στο τέλος της εποχής του Μπαρόκ (1720-1730) και προέκυψε από τα σύντομα κωμικά μουσικά επεισόδια που παίζονταν ανάμεσα στις τρεις πράξεις μιας σοβαρής όπερας. ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ)

1 σχόλιο:

  1. Τα πράγματα έδειξαν ότι, για αρκετούς πολιτικούς, η επιλογή δεν ήταν ιδιαίτερα δύσκολη. Σε λίγο καιρό, θα φανεί και η επιλογή των πολιτών...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψε το σχόλιό σου. Θα βοηθήσει εμένα και τους φίλους να "ερεθιστούμε"....