Δευτέρα 16 Απριλίου 2012

Σίγουρα μαζί τα φάγαμε;








Η κατά λέξη απάντηση του Αντιπροέδρου Θεόδωρου Πάγκαλου στη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης. (21.9.2010):

«Η απάντηση εις την κατακραυγή που υπάρχει εναντίον του πολιτικού προσωπικού της χώρας, πώς τα φάγαμε τα λεφτά, που μας ρωτάει ο κόσμος, είναι αυτή. Σας διορίσαμε. Τα φάγαμε όλοι μαζί μέσα στα πλαίσια μιας σχέσης πολιτικής πελατείας, διαφθοράς, εξαγοράς, εξευτελισμού της έννοιας της ίδιας της πολιτικής.»

Η δήλωση αυτή του κ. Πάγκαλου, όπως και άλλες που έχει κάνει κατά το παρελθόν, προκάλεσε την αντίδραση των πολιτών αλλά και πολλών πολιτικών. Άλλοι συμφώνησαν και άλλοι διαφώνησαν.

Από το 1981 και σε όλες τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ συμμετείχε στο Υπουργικό Συμβούλιο, υπηρετώντας σε σημαντικά Υπουργεία.
 Όταν έβλεπε τις πελατειακές δοσοληψίες, τη διαφθορά, την εξαγορά των πολιτών, προφανώς από τους συναδέλφους του Υπουργούς, πώς αντέδρασε; Πόσες καταγγελίες έκανε; Πόσες φορές παραιτήθηκε; Πόσες παρεμβάσεις έκανε στα αρμόδια όργανα;
Επίσης εφόσον, όπως δήλωσε, «τα φάγαμε στα πλαίσια του εξευτελισμού της έννοιας της ίδιας της πολιτικής» πώς δεχόταν να είναι θύτης και θύμα αυτού του εξευτελισμού; Πώς δεχόταν να ορκίζεται να υπηρετεί αυτήν την «πολιτική»;

Εξάλλου, μπορεί κάποιοι να προσλήφθηκαν από τους συναδέλφους του (ίσως και από τον ίδιο), με μη σύννομες διαδικασίες, αλλά αυτοί προσέφεραν τον κόπο τους, τη δουλειά τους. Κι όπως προβλέπει και το Σύνταγμα στο άρθρο 22 & 1
"H εργασία αποτελεί δικαίωμα και προστατεύεται από το Kράτος, που μεριμνά για τη δημιουργία συνθηκών απασχόλησης όλων των πολιτών και για την ηθική και υλική εξύψωση του εργαζόμενου αγροτικού και αστικού πληθυσμού."

Όμως οι πρόσφατες αποκαλύψεις για τα «έργα και τις ημέρες» ενός ιστορικού, ιδρυτικού και πρωτοκλασάτου στελέχους του ΠΑΣΟΚ, του κ. Τσοχατζόπουλου, δημιουργεί εύλογα ερωτήματα για την προαναφερόμενη δηλωμένη διαπίστωση του κ. Πάγκαλου, κι αυτού βασικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Πάγκαλος υπήρξε «ομοτράπεζος» με τον κ. Τσοχατζόπουλο σε όλες τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Πώς δεν μπόρεσε να διαπιστώσει το χορό των εκατομμυρίων για μίζες που ταξίδευαν ανά την υφήλιο, μέσα από ένα δαιδαλώδες δίκτυο υπεράκτιων εταιριών για να καταλήξουν και να «ακίνητο-ποιηθούν» υπέρ του παλαιού συντρόφου του; (τουλάχιστον κατά το κατηγορητήριο).
Κι εφόσον βεβαίως αποδειχτούν οι κατηγορίες, αυτό το παιχνίδι με τις FEROSTAL, DOLMARTON, ΜΙΕ, TORCASO κλπ πώς μπορεί να συγκριθεί με τη «μη σύννομη» πρόσληψη του οδοκαθαριστή ενός Δήμου; (σημειωτέον ότι ο τελευταίος δουλεύει για να μας καθαρίζει ενώ ο «ομοτράπεζος» δεν δούλευε, έπαιρνε τα «bonus» και βρώμιζε την υπόληψη του κράτους και των πολιτών του.

Αλλά ο «διαπιστωτικός» κ. Πάγκαλος, συμμετείχε και σε όλες σχεδόν τις συνθέσεις του ΚΥΣΕΑ (Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας), το οποίο είναι το ανώτατο όργανο λήψης αποφάσεων που, μεταξύ άλλων, αποφασίζει για τα μείζονα προγράμματα εκσυγχρονισμού, έρευνας, προμήθειας και παραγωγής αμυντικών μέσων και υλικού.

Θα πρέπει να ήταν πολύ απασχολημένος με το να παρατηρεί το φαγοπότι πολιτών – πολιτικών «μέσα στα πλαίσια μιας σχέσης πολιτικής πελατείας, διαφθοράς, εξαγοράς» και δεν μπορούσε να «μυρίσει» τα «λουκούλλεια γεύματα», που προσφερόντουσαν και με τη δική του υπογραφή, εκτός και αν διαφώνησε για τις αμυντικές προμήθειες, όχι επειδή «γέρνανε», αλλά επειδή οι μίζες τους συνέβαλαν στο «μπατάρισμα» του ελληνικού κράτους. Δεν είναι τυχαίο ότι κ. Τσοχατζόπουλος το «μαζί τα φάγαμε» το ωραιοποιεί με την ατάκα «..ήταν αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ…»

Ακόμη και το ρουσφέτι για την επισκευή της λακκούβας, ή την εισαγωγή στο νοσοκομείο ή για την επιτάχυνση της έκδοσης της σύνταξης, είναι, τουλάχιστον για μένα, νανο-πταίσματα μπροστά στις δηλωμένες λοβιτούρες των κ.κ. Τσουκάτου, Μαντέλη κ.ά. Φοβάμαι ότι τα πρώτα είναι υποχρεώσεις του κράτους στον πολίτη, ενώ τα δεύτερα είναι κλοπή του κράτους και βέβαια του πολίτη.


Σίγουρα ο κ. Πάγκαλος είναι γνώστης όλων αυτών, αφού γινόντουσαν ή από του «φαγωμένους» πολίτες ή από τα μέλη της πολιτικής «οικογένειάς» του.
Τι παρεμβάσεις έκανε για να ενημερωθεί ο «ρουσφετο – πολίτης» πού πήγε το εκατομμύριο, δώρο της SIEMENS, που μετέφερε ο κ. Τσουκάτος;

Μήπως ο κ. Πάγκαλος, του οποίου το έργο σίγουρα έχει και θετικά στοιχεία, θα πρέπει να αναλογιστεί και να αναδείξει τις δικές του ευθύνες αντί να διαχέει αυτές σε θολά, ανώνυμα σύνολα; 
Μιας και δεν θα πολιτευτεί θα έχει το χρόνο να «καθαρογράψει» την πολιτική αυτοβιογραφία του.
Ίσως και να αναλογιστεί πώς τόσο χρόνια μπορούσε να υπηρετεί ένα λαό που μεγάλο τμήμα του αποτελείται από κομμουνιστές, φασίστες και μαλάκες.
 

Οι φωτογραφίες και τα video είναι από τα: prezatv.blogspot.com, aridaianews.blogspot.com, stavrohoros.pblogs.gr, zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε το σχόλιό σου. Θα βοηθήσει εμένα και τους φίλους να "ερεθιστούμε"....