Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Γιατί αποφάσισα;

Γιατί εδώ; Για ποιον; Πώς; Πότε; Θεματολογία; Λέξεις - ΄Ηχοι - Εικόνες; Σχόλια; Σκοπός - Στόχος;

Αυτά κι άλλα πολλά ερωτηματικά ακολούθησαν τις λέξεις και τις προτάσεις που άρχισαν να περιστρέφονται γύρω από το κεφάλι μου, σαν ενοχλητικά μυγάκια, όταν ο γυιός μου ξεστόμισε την απορία "... αφού γράφεις κι ασχολείσαι γιατί δεν κάνεις το δικό σου blog".
Από κείνη τη στιγμή και μετά σκέψη μιας ώρας (βαράτε με κι ας κλαίω) αποφάσισα να ξεκινήσω, αν όχι το ... απονενοημένο, οπωσδήποτε το παράτολμο αυτό εγχείρημα.

Γιατί εδώ; Γιατί έχουμε όλοι, ή σχεδόν όλοι, εύκολη πρόσβαση. Οποιαδήποτε ώρα, με οποιεσδήποτε συνθήκες, οπουδήποτε .... ένα απλό κλικ και ... να 'μαστε!
Για ποιον;  Μα πρώτ' απ' όλα για μένα, αλλά και για σένα, αλλά και για όλους (όλοι οι "καλοί" χωράνε).
Πώς; Για μένα το "πώς" θα αποτελέσει μια "δοκιμασία" μιας και οι γνώσεις μου περί του "εγχειρήματος" είναι σε επίπεδο αρχαρίου. Με συχνές επισκέψεις στη "ΒΟΗΘΕΙΑ" και πρήζοντας το γιο μου (είχε γαρ τη φαεινή ιδέα) θα κάνω ό,τι μπορώ.
Πότε; Αυτά που θα καταχωρούνται θα είναι ανησυχίες, σκέψεις, προτάσεις, φωτογραφίες, βίντεο, κ.λπ, που θα ανεβάζω όταν έχω "έμπνευση", όταν κάνω κέφι κι όταν θέλω να μοιραστώ κάτι με σας. Ενοείται ότι θα ενημερωνόσαστε "πάραυτα" για κάθε τι νέο που θ' ανεβαίνει.
Θεματολογία; Αυτή θα διαμορφωθεί από την πείρα και τη "ζωή" του blog. 'Ολα είναι ανοικτά αλλά και όλα εντός ορίων (βλέπε: δεοντολογία, αξιοπρέπεια, ευγένεια, σεβασμός στην αντίθετη άποψη,κ.λπ).
Λέξεις - Ήχοι - Εικόνες; Απ' όλα θα έχει "ο μπαξές". Θα διαμορφωθούν θεματικές ενότητες για οτιδήποτε γίνεται αντιληπτό από τις αισθήσεις. Προς το παρόν η e-τεχνολογία αξιοποιεί όραση, ακοή και αφή (η "αφή" για το πληκτρολόγιο) .
Σχόλια; Όχι μόνο επιτρεπτά αλλά και ...επιβεβλημένα.
Σκοπός - Στόχος; Δεν νομίζω ότι, συνειδητά τουλάχιστον, σκοπεύω ή στοχεύω σε κάτι. Θα έλεγα ότι μάλλον οι λέξεις "θέληση - επιθυμία" μπορούν να απαντηθούν. Επιθυμία έκφρασης και θέληση "κοινωνίας", μοιράσματος δικών μου και δικών σας "ποιημάτων".

4 σχόλια:

  1. ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ !
    ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΟΥ BLOG ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ, ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΠΟΥ ΤΕΘΗΚΑΝ.
    ΤΟ "ΒΑΡΑΤΕ ΜΕ ΚΙ ΑΣ ΚΛΑΙΩ" ΩΣ ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΗ (ΑΥΤΟ-) ΕΚΤΙΜΗΣΗ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΘΕΣΗ ΣΕ ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ.
    ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΤΟΛΜΟ, ΟΥΤΕ ΑΠΟΝΕΝΟΗΜΕΝΟ, ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ...ΔΙΑΘΕΣΗ "ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ"...ΚΑΙ ΘΑΡΡΟΣ ΓΝΩΜΗΣ, ΜΑΛΛΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΝ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ (ΚΑΙ ΤΟ ΓΙΟ ΤΟΥΣ, ΕΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΩ) ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΧΕΙ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Με βοηθούν να βελτιωθώ και με ενθαρύνουν να συνεχίσω.

      Διαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ότι δεν κατάφερα, το πέτυχε ο γιος σου, μπράβο του λοιπόν!
    Χαίρομαι πολύ για το έστω & καθυστερημένα, τόλμημα σου, θα βγούμε όλοι ωφελημένοι από την απόφαση σου αυτή.
    Καλά ερεθίσματα ;-)

    Ν.Κ.Γ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψε το σχόλιό σου. Θα βοηθήσει εμένα και τους φίλους να "ερεθιστούμε"....